DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Juve elnöke veheti át a Ferrarit?

A Juventus korábbi elnöke, Luciano Moggi szerint a Ferrari közúti és F1-es projektjének vezére hosszútávon nem Sergio Marchionne, hanem a futballcsapatot jelenleg vezető Andrea Agnelli lehet.

Néhány nappal az Olasz Nagydíj után nagy vihart kavart a bejelentés, miszerint Luca di Montezemolo elhagyja a Ferrarit, s helyét a Fiat Chrysler elnöke, Sergio Marchionne veszi át a maranellói istálló élén. Montezemolo távozását a befolyásos Agnelli család egyik tagja, Andrea, aki jelenleg a Juventus labdarúgócsapatának elnöki posztját tölti be, határozottan támogatta, mint mondta, jó, hogy a Ferrari új embereket próbál bevonni.



 



 

Andrea Agnelli, a legendás Gianni Agnelli unokaöccse azonban úgy tűnik, hogy nem csupán véleményt akart formálni a Scuderiával kapcsolatban, hanem ennél nagyobb céljai vannak: a Fiatnál jelenleg igazgatósági tagként tevékenykedő Agnelli a Libero című lap beszámolója szerint a Ferrari elnöki posztját kívánja megszerezni.



 

Az értesülés a korábbi Juventus-vezértől, Luciano Moggitól származik. "Jól értesült beszámolók szerint a Fiat ravasz stratégái úgy gondolták, hogy a Ferrari felélesztésére senki sem alkalmasabb, mint egy Andreához hasonló győztes-típus."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: