DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Caterham és a Pirelli is cáfolja a problémákat

A leafieldi kiscsapat és az F1 hivatalos gumiszállítója egyaránt cáfolta azokat az értesüléseket, melyek szerint tartozás miatt előfordulhat, hogy a Pirelli nem ad abroncsokat a Caterhamnek.

A holland Telegraaf a minap arról számolt be, hogy a Caterham csapatának jövő heti suzukai indulása is veszélyben van, mivel a Formula-1 sereghajtó csapata jelentős tartozást halmozott fel a Pirellivel szemben. A beszámoló szerint az olasz gumigyártó már figyelmeztette is a leafieldi kiscsapatot, hogy amennyiben nem rendezik a számlát, kénytelenek lesznek megtagadni tőlük az abroncsok használatát.



 



 

Az értesülést mindkét fél igyekezett azonnal tagadni. A Caterhamet nemrég átvett csapatfőnök, Manfredi Ravetto az olasz Omnicorse-nak nyilatkozott szűkszavúan: "Ez egyszerűen hülyeség. Suzukában szokás szerint kapjuk az abroncsokat" - mondta a Christijan Albers helyére bő két hete érkező vezető.



 

A hírt a Pirelli is cáfolta, a gumigyártó részéről a cég F1-es kommunikációjáért felelős Roberto Boccafogli nyilatkozott: "A Caterham a szezon végéig kapni fogja az abroncsokat, ezzel nincs semmi probléma."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: