DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ricciardo gokartcsapatot indít

Az F1-es sztár, Daniel Ricciardo gokartprojekthez adja a nevét, amelybe egy karosszéria-sorozat és versenycsapat is bele fog tartozni.

A Ricciardo Kart névre elkeresztelt szériát a Birel ART fogja tervezni, gyártani és értékesíteni - ez a nagy múltú gokartgyártó cég, a Birel, és az egyik legsikeresebb F1-es utánpótláscsapat, az ART Grand Prix egyesüléséből jött létre. Érdekesség, hogy az ART a GP2-ben éppen egy Red Bull-lal rivális istálló, a McLaren partnere. Minigokartoktól kezdve a CIK-FIA (a világbajnokság) osztályaiig mindenféle kategóriában megjelenik majd az új széria. A jövőre megújuló ausztrál bajnokságban vélhetően fontos szerepet fog játszani.

 

A Ricciardo Kart gyári csapat révén is képviselve lesz a legfontosabb európai versenyeken 2015-ben. További részleteket októberben közölnek, köztük technikai specifikációt és látványterveket. A kész gokartokat novemberben fogják bemutatni.

 



"Gokartozással nőttem fel, és amikor már együlésesekkel versenyeztem, akkor sem hagytam abba a sportág támogatását. Nagyon érdekes kaland lesz, hogy az üres papírlaptól a pályán való bemutatkozásig követhetem majd a gokartok tervezését és legyártását" - mondta Ricciardo, aki az elhangzottak alapján nem csak nevét akarja adni az új kezdeményezéshez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: