DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Hondától megmaradt alkatrész miatt esett ki Rosberg

Hosszú évek óta gond nélkül használta azt a fajta kábelezést a Mercedes (ahogy elődei, a Brawn és a Honda is), mely vasárnap Nico Rosberg kiesését okozta Szingapúrban.

Nico Rosberg vasárnapi kiesése azt jelentette, hogy a bajnokság első helyét kénytelen volt csapattársának, Lewis Hamiltonnak átadni. A kormányoszlop meghibásodása vezetett a német pilóta drámájához, mely mint kiderült, egy egészen szokatlan meghibásodás. "Egy szerelő elmondta nekem, hogy a Honda-korszak óta ugyanazt az alkatrészt használjuk, és még soha nem volt probléma vele" - mondta Toto Wolff a német Weltnek.



 



 

Lewis Hamilton tehát visszavette a bajnokságban a vezetést, amire Barcelona óta nem volt példa, ám ettől függetlenül nem nyugodhat meg, ugyanis a Mercedes már őt is többször cserbenhagyta a szezon során. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy érzi, hogy a megbízhatósági problémák azt jelenthetik, hogy akár még ők is beleszólhatnak a bajnoki küzdelembe: "A sokkoló megbízhatatlanságuk miatt remélhetőleg versenyben maradunk" - mondta a brit csapatvezető.



 

A Mercedes technikai vezetője, Paddy Lowe elsődlegesen nem a Red Bull által jelentett esetleges fenyegetéstől tart: "Az év elejétől azt mondogattam a csapaton belül, miután már egyértelmű volt, hogy a mi autónk dominál majd a szezonban, hogy attól félek legjobban, hogy az autók meghibásodása dönti majd el az idei szezont" - mondta Lowe a Guardiannek. "Nem fogok úgy csinálni, mintha minden rendben lenne, hiszen nincs. Ez az egyik nagy gyengeségünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: