DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Lotterer: Az F1 már nem az, ami volt

A világ egyik legjobb autóversenyzője, a háromszoros Le Mans-győztes Andre Lotterer finoman szólva sem volt elájulva attól, amit a Formula-1-ben tapasztalt idén.

A világ egyik legjobb autóversenyzője, Andre Lotterer idén augusztusban egy futam erejéig beülhetett egy Formula-1-es autóba, így alkalma volt összehasonlítani a királykategóriát azzal a két sorozattal, melynek állandó tagja: a WEC-vel és a japán Super Formulával. Utóbbiakról nyilatkozva természetesen nem győzte dicsérni az Audi WEC-autóját, de elmondása szerint a Super Formulának sincs oka a szégyenkezésre, sőt...



 

"A világ legtisztább és leggyorsabb autóival versenyezhetek a Super Formulában" - nyilatkozta a 32 éves német versenyző. "Annyira jók, hogy nem akarja az ember, hogy vége legyen a versenynek, pontosan azt teszik, amit vársz tőlük" - mondta Lotterer, aki persze azt is tudja, hogy a japán sorozat az ismertség terén nem szállhat versenybe a Formula-1-gyel:



 



 

"Akik nem tudnak olyan sokat a versenyzésről, azt hiszik, hogy egyedül az F1 létezik. Pedig a versenyzést tekintve az F1 már nem az, ami volt, ez volt az érzésem, amikor beülhettem. A gumik nem tapadnak annyira, nincs akkora leszorítóerő, nem mehetsz padlógázzal" - mondta Lotterer, majd hozzátette: "Persze így is jó tapasztalt volt számomra."



 

Lotterer azt is elmondta, miért nem vágyik arra, hogy a belgiumi kalandot meghosszabbítsa, akár több évre: "A Formula-1 új kihívást jelentene, de 33 évesen már jó kihívásokra vágysz... Arra gondolok, hogy éveket tölts egy csapatnál, ahol a pénz megfelelő és minden rendben van. Csakhogy a 3-4 legjobb csapattól eltekintve ezt senki nem adhatja meg neked. 7-8 éve még több gyártó volt, de most már más a helyzet" - mondta a háromszoros Le Mans-győztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: