DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

2016: Korea is éjszakai városi futamot akar

Az F1-es versenynaptárban négy éven át szereplő Korea hamarosan szeretne újra futamot rendezni - de immár nem a yeongami pályán.

A Today című lap arról számolt be, hogy a szingapúri paddockban egy koreai küldöttség bukkant fel, akik intenzív tárgyalásba bocsátkoztak Bernie Ecclestone-nal arról, hogy az ország visszakaphassa F1-es futamát. A verseny azonban nem a yeongami pályára térne vissza a tervek szerint, hanem Szingapúrt "utánozva" éjszakai futamot képzeltek el az ország fővárosa, Szöul utcáin. A hírek szerint az Ecclestone-nal tárgyaló küldöttség egyébként független a mostanra megszűnt futamot szervező KOVA cégtől.



 



 

A versenyt utoljára tavaly rendezték meg, ám az óriási veszteségek tarthatatlanná tették a helyzetet: négy év alatt több mint kétszázmillió dollár veszteséget halmoztak fel a szervezők a pályán, melynek megépítése ennél is nagyobb összeget, körülbelül 260 milliót emésztett fel. A küldöttség vezetője, Chung Yung-cho egy hozzá közel álló forrás szerint már konkrét terveket is bemutatott Ecclestone-nak:



 

"Chung megmutatta Bernie-nek az utcai pálya tervezett vonalvezetését, s ez el is nyerte a tetszését. Most a jogdíjakról egyeztetnek, de arról előzetesen megegyeztek, hogy lesz egy verseny Szöul központjában 2016-ban. Szingapúrban a bokszok kiépítése egy évnél kevesebb időt vett igénybe, s Chung bízik benne, hogy az ő csapata is épít egyet ugyanennyi idő alatt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: