DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Tovább folytatódik az Alonso-Button pletyka

Alig hogy leintették a Szingapúri Nagydíjat, hétfőn tovább folytatódtak a pilóták jövőjéről folyó találgatások az F1-ben, amelyek középpontjában ismét Fernando Alonso áll, akit eddig egy minden eddiginél erősebb híresztelés kötött össze Jenson Button helyével a McLarennél.

A spanyolt ugyan szerződés köti a Ferrarihoz a következő két évre, ám a pletykák szerint a bosszús Alonso vagy a kontraktuásban szereplő, teljesítményre vonatkozó kilépési záradékot fogja érvényesíteni, vagy a McLaren új gyári partnere, a Honda fogja őt kivásárolni az év végén. 

Az olasz La Gazzetta dello Sport hétfőn arról számolt be, hogy Alonso már közölte is távozási szándékát a Ferrarival.

Ez egybeesne a spanyol pilóta azon kijelentésével, hogy jövőjéről néhány héten belül hírt fog adni. Bár a Japán Nagydíj hétvégéjén, a Honda saját pályáján ideális lenne a McLaren számára Alonso szerződtetésének nyilvánosságra hozása, a csapat már cáfolta, hogy Suzukában bármilyen bejelentésre készülnek.

 




Érdekes, hogy a McLaren táborából érkező legfrissebb pletyka szerint Button még legalább egy évet Wokingban tölt majd, erre pedig a 34 éves pilóta bizakodó nyilatkozata is utalhat.  "Nem aggódom" -mondta a Guardiannak. "Nagyon örülök, hogy itt lehetek a jövő évben és úgy érzem, jó munkát végzek. "Tudom, hogy a Honda mindent megtesz majd azért, hogy az első pillanattól versenyképes legyen."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: