DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Massa: 100 F1-es verseny futamgyőzelem nélkül

Felipe Massa Formula-1-es pályafutása ugyan az idei szezonban a Williamsnél új lendületet kapott, de a brazil pilóta eredménytelensége már túl hosszú ideje tart a sportban.

Mióta 2008-ban a szezonzáró Brazil Nagydíjat megnyerte és egy ponttal elveszítette a világbajnokságot Lewis Hamiltonnal szemben, Massa nem tudott a dobogó legfelső fokára állni. Ez a sorozat 100 verseny óta tart, miután vasárnap Szingapúrban csak az ötödik lett.

A két győzelem közötti különbség rekordját az olasz Riccardo Patrese tartja, aki az 1983-as Dél-Afrikai Nagydíj és az 1990-es San Marinói Nagydíj között 99 versenyen állt rajthoz, de egyet sem tudott megnyerni.

Amennyiben Massa újra győzni tudna, az lenne a leghosszabb időszak a sport történetében egy pilóta számára, amely két győzelem között eltelt. Jelenlegi sikertelensége hat szezon óta tart.




Legutóbbi győzelme óta Massa csak tíz dobogós helyezést ért el, legutóbb Monzában állhatott a pódiumra. De ezen időszak alatt csapattársai, Kimi Räikkönen (2009-ben), Fernando Alonso (2010-2013) és Valtteri Bottas (2014) összesen 47 alkalommal értek célba az első három között.

Korábbi csapattársai közül csak Alonso az egyetlen pilóta, aki futamot is tudott nyerni - 11 alkalommal - habár a spanyol 2010-es Német Nagydíjon aratott győzelmét beárnyékolja a csapatutasítás, melyet a Ferrari alkalmazott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: