DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Renault ""viszonylag" elégedett a hétvégével

A Renault F1 részéről Remi Taffin értékelte a szingapúri hétvégét, melyen ugyan nem volt esélyük a győzelemre, de így is kettős dobogónak örvendhettek.

Felemás versenye volt a Renault-motoros csapatoknak Szingapúrban. Bár a győzelemre nem volt esélyük Hamilton Mercedesével szemben, a Red Bull kettős dobogónak örvendhetett, a szintén renault-s testvércsapat, a Toro Rosso pedig ritkán tapasztalt magasságokba jutott Jean-Eric Vergne hatodik helyének köszönhetően. A motorgyártó részéről Remi Taffin értékelte a hétvégét:



 

"Nagyszerű eredményt ért el a Red Bull és a Renault a szezon legkimerítőbb és műszaki szempontból legnehezebb hétvégéjén" - mondta a francia szakember. "Két versenyző a dobogón, ez a legjobb, amit remélhettünk. A hétvégén sok problémával szembesültünk, de módszeresen megoldottuk őket, hogy mindkét autót eljuttassuk a célig méghozzá erős pozícióban" - olvasható Taffin értékelésében, aki Vergne-t és csapatát természetesen külön kiemelte:



 



 

"A Toro Rossónál is remek munkát végeztek a srácok, az energiát és az üzemanyagot kiemelkedően jól osztották be, aminek köszönhetően JEV a hatodik helyet szerezte meg. A Lotusnak is erős versenye volt, bizonyították, hogy mennyi lehetőség rejlik ebben a kasztni-motor csomagban. Bízunk benne, hogy Suzukában erre építve legyőzhetjük a közvetlen ellenfeleinket" - mondta Taffin, aki természetesen a negatívumokra is kitért:



 

"A hétvége egyik legrosszabb pillanata Kamui meghibásodása volt a felvezető körben. Sajnos az ERS problémája miatt félre kellett állnia, ami nagy kár, hiszen Marcus erős tempót mutatott, aminek köszönhetően mindkét Marussiát megelőzte. összességében minden csapatunk igen versenyképes volt, és sikerült az apróbb problémákat leküzdenünk. Viszonylag elégedettek lehetünk az eredményekkel, és bizakodva várhatjuk Suzukát."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: