DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Horner elmondta, miért nem alkalmaztak csapatutasítást

Az elmúlt években az F1-es szezonok vége felé közeledve megszokottá vált a csapatutasítás, melyet 2010-ben legalizáltak újra. Christian Horner most megindokolta, a Red Bull miért nem élt ezzel az eszközzel Szingapúrban.

Amikor Spában idei harmadik győzelmét megszerezte, úgy tűnt, hogy Daniel Ricciardo lehet az egyetlen valódi kihívója a Mercedeseknek, ha továbbra is úgy folytatja a szezont, ahogy azt a nyáron tette. Bár az ausztrál azóta sem szerepel rosszul, Lewis Hamilton egymás után két győzelmet szerzett, és átvette a vezetést a bajnokságban csapattársától, és alaposan ellépett az ausztráltól is. Ricciardo esélye így még kisebb, mint pár hete volt, a harmadik hely viszont szinte borítékolható, hiszen Alonsóval és Vettellel szemben 48, illetve 57 pont az előnye.



 

Ricciardo jobb bajnoki pozíciójára hivatkozva szerette volna, ha csapatutasítás segíti hozzá a minél jobb helyezéshez: "Szeretnék erőből gyorsabb lenni, hogy ne legyen szükség utasításokra. Mindenesetre a következő néhány pálya tökéletesen fekszik számunkra, szóval ha olyan döntést kell hozni, ami ahhoz segíthet hozzá minket, hogy a Mercedesszel megküzdjünk a bajnoki címért, akkor biztos vagyok benne, hogy meg is hozzák majd" - mondta az ausztrál a futam előtt.



 



 

Végül azonban a Red Bull nem szólt bele a küzdelembe, ahogy azt Christian Horner ki is emelte a futam után: "Nem lett volna helyes közbeavatkozni, tekintve, hogy milyen helyzetben vagyunk. Ahogy láthatták is, hagyjuk őket versenyezni. Daniel már a verseny előtt tudta, hogy így lesz" - mondta a brit csapatvezető, aki meg is indokolta a döntést: "Ha reális esélye lett volna Daniel győzelmének, Sebastian pedig már matematikailag sem nyerhetné meg a bajnokságot, akkor természetesen mindent megtettünk volna. Csakhogy jelenleg nagyon messze vagyunk..."



 

Horner az Autos Motor und Sportnak is nyilatkozott a kérdésről: "A lemaradásunk hatalmas a Mercedestől. Igen, Daniel hozott valamennyit Rosbergen, miközben három pontot veszített Sebastianhoz képest. Hogy ez számít-e a végén? Nehéz lenne megmondani. Most mindenesetre nem lett volna értelme beavatkozni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: