DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mattiacci: Alonso ""egyelőre" marad a csapatnál

Továbbra sem csillapodnak a kétszeres világbajnok Alonso átigazolásáról szóló hírek, ráadásul most a Ferrari F1-es csapatának vezetője, Marco Mattiacci is olajat öntött a tűzre.

"Nincs füst láng nélkül" - idézi a motorsport.com a paddock egy állandó t, aki Szingapúrban Fernando Alonso esetleges átigazolásáról nyilatkozott így. A spanyol versenyző McLarenhez, avagy Red Bullhoz távozása ismét egész hétvégén téma volt, vélt átigazolása kapcsán csütörtökön maga is megszólalt, s kissé dühösen azzal fenyegetőzött, hogy el fogja árulni, honnan érkeznek ezek a tudomása szerint Olaszországból származó híresztelések.



 

Később arról számolt be a Speed Week, hogy a Honda továbbra sem adta fel a tervet, hogy elcsábítja Alonsót Maranellóból, s értesüléseik szerint Japánban akarnak újabb "támadást indítani". Niki Lauda is megszólalt a Ferrari-Alonso kérdésben, s határozott véleményének adott hangot: "A Ferrari sehol sem lenne Fernando Alonso nélkül."



 



 

A pletykák elcsitításáért Marco Mattiacci csapatfőnök sem tett sokat, hiszen a Ferrari tavasszal kinevezett vezére erősen többértelmű választ tegnap este arra a kérdésre, hogy a kétszeres bajnok marad-e a csapatnál: "Fernando folytatja. Egyelőre, igen."



 

Hogy pontosan mit jelent ebben a kontextusban az "egyelőre" kifejezés, csak találgatni lehet, mindenesetre hasonlóan érdekes adalék a történethez az, amit a Stampa ír Alonsót idézve, aki állítólag elárulta nekik, hogy jelenleg is "egy egyeztetés zajlik" zárt ajtó mögött, csak az a kérdés, hogy kivel"



 

A nemzetközi média természetesen kiemelten foglalkozik a kérdéssel. A spanyol sajtó szerint Alonso szabadon távozhat a Ferraritól, míg az olasz Gazzetta úgy tudja, hogy a kétszeres bajnok már közölte is a Ferrarival, hogy szeretne eligazolni. Ennél is fontosabb az a nyilatkozat, melyet Alonso olasz újságíróknak adott: "Pár hét múlva be kell jelentenem valamit, ami sok embernek nem fog majd tetszeni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: