DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hamilton: Igazi kemény küzdelem lett volna Nicóval

Nagy fordulópontot jelentett Lewis Hamilton idei szezonjában a szingapúri verseny. A brit sztár fényes győzelmet ért el, miközben csapattársa, Nico Rosberg kiesett. Hamilton 22 egység hátránya vált semmivé, Barcelona óta először került az F1-es pontverseny élére.

Futam utáni dobogós nyilatkozatában három kiállásos taktikájáról és tökéletesnek nevezett hétvégéjéről beszélt, azt csak futólag említette meg, hogy a csapat számára az lett volna a cél, hogy mindkét autóval célba érjen. Később azonban elkerülhetetlenül beszélt a számára nagy jelentőséggel bíró eseményről, Rosberg nullázásáról is.

 

"Úgy érkeztem ide, hogy igazán reménykedtem benne, sikerül hét pontot ledolgozni (a győzelem és második hely közti különbséget), és minden, ami ennél több, bónuszt jelentett, ezért a mai ráadás pontok hatalmas segítséget nyújtanak. Számos alkalommal kiestünk, most már mindkét autóval, ezért az 1-2-es eredmények megszerzését szeretnénk folytatni."

 



A csapat 2014-es potenciáljából kiindulva az elvárás minden versenyen a kettős győzelem - 14 futamból ezt eddig 7-szer sikerült elérni. "Tudom, hogy a csapat nem 100 százalékosan boldog, mivel együttesen akarunk nyerni, 1-2-ket akarunk elvinni, a domináns csapat akarunk lenni. Talán a többiek kezdenek kissé megbízhatóbbak lenni, mint mi. Ez egy olyan terület, ahol határozottan fejlődhetünk."

 

"Nagyszerű monzai versennyel a hátam mögött érkeztem ide, tudtam, hogy az autó versenyképes lesz. Természetesen tegnap az időmérő nagyon szoros volt mindannyiunk között, ezért nem igazán tudtam, mire számítsak a mai napon. De tisztán el sikerült jönnöm. Természetesen igazi kemény küzdelem lett volna, ha Nico is versenyben van velem" - biztosított mindenkit afelől Hamilton, komoly kihívóra számított volna csapattársa személyében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: