DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Perez a baleset után is hat pontot szerzett

Kalandos versenyen van túl a Force India mexikói versenyzője: a szingapúri F1-es futamon balesetbe keveredő Sergio Perez a hajrában egészen a hetedik helyig tört előre.

Bár egy ideig úgy tűnt, hogy a Force India kénytelen lesz a Hungaroring után idei második nullázását elkönyvelni, a silverstone-i csapat kettős pontszerzéssel távozhat Szingapúrból, aminek köszönhetően visszaelőzték a McLarent az összetettben. Sergio Perez bravúros versenyzéssel a hetedik helyen zárt, noha a futam középső szakaszában Adrian Sutillal ütközött, aminek következtében még a biztonsági autót is a pályára kellett küldeni.



 



 

A mexikói pilóta a hajrában a 6. helytől hátrafelé kialakuló bolyban küzdött hatalmasat, s végül négy bokszkiállással is hat pontot szerzett: "Ebben a versenyben egyszerűen minden benne volt, nagyon élveztem az utolsó köröket. Roppantul elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel, a közvetlen riválisaink előtt végeztünk. A hajrában az előttem állók nagyon küzdöttek a gumikopással, csakhogy ez rám is igaz volt. Amikor befogtam az előttem állókat, nekem sem volt már tapadásom, ami nagyon megnehezítette az előzéseket. Tökéletesen kezeltük az abroncsokat, a 15. helyről a hetedikre törtünk előre, ami egy jól megérdemelt eredmény."



 

Perezt külön elégedettséggel tölti el, hogy jó eredményét nehéz helyzetből szerezte meg: "Ez fantasztikus érzés, több egyszerű pontszerzésnél. Itt arról van szó, hogyan éred el az eredményt. Minden        összecsap feletted, de nem adod fel, és felküzdöd magad a pontszerző helyekig" - mondta a mexikói, akinek csapattársa, Nico Hülkenberg kilencedik lett, de így is a legjobb eredményét érte el a Német Nagydíj óta:



 



 

"Jó érzés ismét a pontszerzők közt lenni" - mondta a német. "Mindig nehéz ez a verseny, különösen taktikailag, talán kicsit többet is elérhettünk volna. A safety car után 30 kört kellett futnom a lágyakon, és az előttem lévőkhöz hasonlóan elvesztettem a tapadást a futam végére. Utólag visszatekintve jobb lett volna még egyszer kiállni friss abroncsokért, amivel talán előrébb is végezhettünk volna, de ez mindig nehéz döntés a csapat számára. A jó hír az, hogy mindketten pontot szereztünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: