DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLaren elvesztette a Johnnie Walker támogatását

Nem fenyegeti anyagi csőd a wokingi székhelyű istállót, de idén már a harmadik nagy szponzoruk távozik a Johnnie Walker márkáját hirdető Diaego személyében. Úgy tűnik, nem is jöhetne jobbkor a Honda legújabb F1-es szerepvállalása.

Bernie Ecclestone néhány nappal ezelőtt nagy összegű szerződést kötött a cégcsoporttal, így az eddig McLarent támogató Johnnie Walker az F1 hivatalos whiskey-jévé vált. A brit italgyártó logója 2005 óta volt látható a csapat autói, de a szerződésnek köszönhetően komolyabb összegtől eshet el Ron Dennis gárdája. A Speed Week megkérdezte a Formula-1 83 éves urát, hogyan tud összegyűjteni nagynevű támogatókat, az üzletember így válaszolt: "A csapatoknak is vannak híres szponzoraik, a Johnnie Walker is támogatott egyet közülük."



 



 

Ecclestone természetesen a McLarenre gondolt, akiknek nem sikerült névadó szponzort találni a Vodafone év eleji távozása után. Ráadásul a csapattal hosszú ideje partneri viszonyt ápoló Hugo Boss is átpártolt a Mercedeshez. A Mirror szerint a következő érvágás a Johnnie Walker távozása lehet. A lap tudósítója, Byron Young szerint a szerződés megszűnése újabb csalódást jelenthet Ron Dennis számára, aki a válság ellenére visszautasította tarifája megnyirbálását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: