DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Massa: örülök, hogy sikerült megtartani a pozíciómat

Felipe Massa a leintés után elmondta, hogy örül annak, hogy sikerült megtartania ötödik pozícióját a befutónál az F1-es Szingapúri Nagydíjon.

Felipe Massa az első körben riválisai ellen védekezett és az ötödik helyen haladt, majd meglepően hosszú utolsó etapot teljesített a keményebb keveréken.

"Nagyszerű verseny volt" - mondta a brazil a futam után. "Nehéz lett volna ennél jobb eredményt elérnünk ezen a pályán. A Ferrari, a Red Bull és a Mercedes gyorsabb volt nálunk. A csapat úgy döntött, hogy a biztonsági autós fázis alatt nem cserélünk kereket, bár nem tudni, ez jó döntés volt-e. Keményen nyomtam, majd a csapat közölte, hogy végig kell bírni. Úgy gondoltam, ez vicc és lehetetlen, de öregurasan vezetve sikerült célba érni ebben a pozícióban!"

 




Csapattársa, Valtteri Bottas hasonló stratégiát követett, de a futam végén problémái akadtak és csak a 11. helyen ért célba.

"Az első etap kissé hosszú volt számunkra" - mondta a finn a leintés után. "Problémám volt a kormánykerékkel, így nem éreztem jól a dolgokat, és nehéz volt a gumikat életben tartani. Egy-két két körrel több volt a kelleténél, nem maradt abroncs, nehéz volt a helyzet és csalódott vagyok. Szerezhettem volna néhány pontot, de csalódás, hogy az utolsó körben az abroncsok teljesen meghaltak, és nem tudtam tenni semmit."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: