DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vergne: A hatodik hely olyan, akár egy dobogó!

Jean-Eric Vergne két büntetése ellenére is a hatodik helyen zárta a szingapúri F1-es futamot, s a Toro Rossótól az év végén távozó francia ezzel beállította karrierje legjobb eredményét.

Parázs versenyt futott a Toro Rosso francia versenyzője, a 12. helyről indulva nyerő stratégiával és harciasságával a hatodik pozícióig kúszott fel, így beállította legjobb eredményét: két évvel ezelőtt a Kanadai Nagydíjon sikerült ezen a helyen végeznie.



 

"A hatodik hely olyan számunkra, mintha a dobogón végeztünk volna. Hihetetlenül boldog vagyok!" - nyilatkozta Vergne a kimerítő verseny után. A helyezését annak ellenére sikerült megszereznie, hogy a futam derekán öt másodperces stop&go büntetést kapott a pálya kiszélesítéséért.



 



 

"Ez az eredmény fantasztikus számomra, és ebben a szezonban a következő év érdekében kell nyomnom a gázt. Úgy gondolom, ma megmutattam, mi rejlik bennem, és megtettem minden tőlem telhetőt."



 

A 24 éves volánművész elsődleges célja a Toro Rosso 2015-ös ülése Max Verstappen mellett, de alternatív lehetőségként a Nissan WEC-pilótaülése is felmerült korábban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: