DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg előre tekint kiesése után

Nico Rosberg 15 kör után kénytelen volt feladni a Szingapúri Nagydíjat, és mivel Lewis Hamilton megnyerte a futamot, a német F1-es elvesztette első helyét a pontverseny élén.

Nehéz versenyen van túl Nico Rosberg, akinek autója a rajt előtti izgalmakat (visszatolták a bokszba és kormányt cseréltek nála) nem sokkal élte túl. A rajtrácsról el sem tudott indulni, és az első kiállása után már vissza sem tért a versenybe. A német versenyző így nyilatkozott kiesése után:



 

"Szörnyű volt látni, ahogy a többiek elhúznak mellettem a rajtrácson, és ekkor már tudtam, hogy vége a versenyemnek. Aztán az egész kormánykerék nem reagált, nem volt hibridhajtás és csak két fokozatban tudtam váltani, majd a DRS-t sem tudtam bekapcsolni, így nagyjából az egész autó nem működött rendesen. Nehéz nap volt."



 



 

A vereség pszichológiai oldalát nézve Rosberg így válaszolt: "Nem gondolok a múltra, innentől teljes erőbedobással a jövőre koncentrálok. Persze, kicsit csalódott vagyok, mert ma ismét a megbízhatósággal akadt problémánk, mint már egy pár alkalommal a szezonban. Ezen a gyengeségen felül kell emelkednünk, és meg kell értenünk a hibákat, hogy felkészülten érkezzünk Suzukába.



 

Miután kiszállt az autóból, Toto Wolff meglapogatta a vállát, és a pilóta azt is elmondta, mit mondott neki főnöke: "Csak bocsánatot kért, ami nagyon szép gesztus volt tőle."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: