DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Szingapúri Nagydíj: A végleges rajtrács

Az első sor a Mercedesé, a második a Red Bullé a kettő órakor rajtoló szingapúri F1-es futamon, majd következik egykori ferraris csapattársai szendvicsében Felipe Massa.

Bár az előjelek arra mutattak, hogy jó néhány büntetést kioszthatnak az idei Szingapúri Nagydíj rajtja előtt, különös módon mégis ugyanabban a sorrendben rajtolhatnak el a versenyzők, mint ami az időmérőn kialakult. Az utolsó két rajtsor a két kiscsapaté lett, közülük Bianchi végzett a legjobb helyen, mögüle Kobayashi, Chilton és Ericsson rajtolhat majd. A 9. sor szintén nem különösebben meglepő, a Sauber és a Lotus egy-egy versenyzője, Sutil és Maldonado kvalifikálta magát ide.



 



 

A Q2-be simán jutott be, ott viszont az utolsó helyet szerezte meg Romain Grosjean, mellőle Sergio Perez rajtol majd, aki meglepetésre honfitársától, Esteban Gutierreztől is kikapott. A másik Force India sem lehet különösebben büszke magára, Nico Hülkenberg ezúttal is a 13. rajthelyet szerezte meg, akárcsak Monzában. Mellőle Jean-Eric Vergne indul, aki a szabadedzések alapján ennél többre is képes lehetett volna, ehelyett kikapott csapattársától és kiesett a Q2-ben, akárcsak Jenson Button.



 

A 10. rajthely Danyiil Kvjaté lett, aki újabb erős teljesítménnyel rukkolt elő, mellé Kevin Magnussen állhat majd fel. A dán versenyző kevesebb, mint hat tizedet kapott a pole-pozíciós Hamiltontól, szokatlanul szoros volt a Q3. A negyedik sor a finneké, Bottas ezúttal csak a nyolcadik lett, honfitársától és csapattársától egyaránt kikapott. Massa két egykori partnere közül indulhat a hatodik helyről, mögötte Raikkönen, előtte Alonso.



 



 

A második sor a Red Bulloké lett, Vettel újra kikapott Ricciardótól, de ezen a nehezen induló hétvégén a negyedik hely is jó eredménynek tűnik. Az első két helyre ezúttal sem engedett oda mást a Mercedes, Lewis Hamiltoné lett a pole, aki mindössze hét ezreddel előzte meg Rosberget.



 

A Szingapúri Nagydíj rajtsorrendje:



 

1. Lewis Hamilton Mercedes
2. Nico Rosberg Mercedes
3. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault
4. Sebastian Vettel Red Bull-Renault
5. Fernando Alonso Ferrari
6. Felipe Massa Williams-Mercedes
7. Kimi Raikkönen Ferrari
8. Valtteri Bottas Williams-Mercedes
9. Kevin Magnussen McLaren-Mercedes
10. Danyiil Kvjat Toro Rosso-Renault
11. Jenson Button McLaren-Mercedes
12. Jean-Eric Vergne Toro Rosso-Renault
13. Nico Hülkenberg Force India-Mercedes
14. Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari
15. Sergio Perez Force India-Mercedes
16. Romain Grosjean Lotus-Renault
17. Adrian Sutil Sauber-Ferrari
18. Pastor Maldonado Lotus-Renault
19. Jules Bianchi Marussia-Ferrari
20. Kamui Kobayashi Caterham-Renault
21. Max Chilton Marussia-Ferrari
22. Marcus Ericsson Caterham-Renault

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: