DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Szocsi: Sok nehéz kanyar, sok előzési lehetőség

Az F1 történetének egyetlen orosz dobogósa, Vitalij Petrov a szocsi pálya megnyitóján beszélt a három hét múlva esedékes nagydíj helyszínéről.

Három hét múlva rendezik a Formula-1 történetének első Orosz Nagydíját a szocsi olimpiai komplexumban. Immáron a pálya hivatalos megnyitójára is sor került, a krasznodari régió kormányzója, valamint Vitalij Petrov, az ország történetének első F1-es versenyzője és egyetlen dobogósa vágta át a szalagot. Utóbbi ki is próbálta a pályát, majd ezt követően így nyilatkozott:



 



 

"Nagyon nehéz a pálya, sok kanyar komoly kihívást jelent, de sok az előzési lehetőség is" - mondta Petrov a mintegy 200 millió dollárból (kb. 45 milliárd forintból) épült aszfaltcsíkról. Petrov egyébként abban is bízik, hogy a pálya megépülése és a nagydíjrendezés hozzájárulhat ahhoz, hogy hosszútávon egyre sikeresebb legyen az orosz autósport:



 

"Ez nem csupán egy kirakatpálya, hanem egész évben nyitva lesz, és bárki eljöhet kipróbálni magát a saját autójával. De emellett versenyzőiskolát is létrehozunk fiatal pilóták számára, szóval mindenki előtt nyitva állunk" - mondta a 30 éves orosz, aki a pálya menedzsmentjében is szerepet kap.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: