DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Aerodinamikai kiértékelést végzett a McLaren

Mozgalmas napja volt a McLaren Mercedes F1-es csapatnak a Marina Bay utcai pályán.

A wokingi alakulat mozgalmas aerodinamikai kiértékelést végzett mindkét szabadedzésen, próbálták az új elemeket megismerni és felmérni hatékonyságukat. A javulás pozitív, habár a mérnököknek további elemzésre van szükségük, mielőtt döntenek az alkatrészek sorsáról.

"Nagyszerű a pálya" - mondta el lelkendezve Magnussen. "Nagyon meleg és párás az idő és nagyon meleg van a pilótafülkében, de jó érzés itt vezetni. Nehéz megmondani, hol állunk a sebesség tekintetében, de azt hiszem, rendben vagyunk. Még néhány kiértékelést el kell végezni és a legjobbat kihozni az új csomagból - de éjszaka részletesen kielemzünk mindent és megnézzük, tudunk-e többet kihozni belőle holnapra. A mai körök megmutatták számunkra, hogy a lágyabb keverék gyorsan elkopik; a keményebb tovább bírja és sokkal kiegyensúlyozottabb, de még ezt megvizsgáljuk este, így több ismeretünk lesz holnapra. Remélhetőleg javulni tudunk és találunk némi sebességet."




"Mindig jó megkezdeni a munkát ezen a helyen - eltér ez a pálya a többitől és nagyon érdekes" - tette hozzá Button. A második szabadedzésen néhány dolgot kipróbáltunk a beállítással, amelyek nem igazán működtek; de legalább tudjuk, mit kell tenni holnapra és mindent figyelembe véve, a helyzet nem rossz, különösen a többiekhez képest. A két gumikeverék között jelentős a különbség - közel 2.5 másodperc körönként - és nem látom, hogy ez változna a hétvége folyamán. Elvileg nem tudunk előnyt szerezni ebből, mivel általában nagyon jók vagyunk a keményebb keveréken is, de egy jó esély számunkra, különösen azért, mert az időmérő edzés fontos itt. Ami a rádiókommunikációt illeti, azt hiszem, a helyzet nem sokat változott. A mérnökök már nem tudják oktatni a pilótákat, de soha nem kaptunk olyan utasítást, hogy gyorsabbak legyünk egy körön, így számomra semmi nem változott."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: