DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton még nem elégedett autójával

Lewis Hamilton elmondta, az időmérő edzés előtt további munkára van szükség ahhoz, hogy megtalálja autójának tökéletes balanszát. A brit pilóta annak ellenére nyilatkozott így, hogy az F1-es Szingapúri Nagydíj pénteki második szabadedzését az első helyen zárta.

Hamilton a pénteki első gyakorláson még a második volt, de a késő esti gyakorláson az első helyen végzett, világbajnoki riválisát, Nico Rosberget viszont piros zászló akadályozta egy jó kör elérésében. Hamilton mindkét szabadedzésen elmondta, nem elégedett autójával és arra számít, szombaton jobb lesz a helyzet.

"Nem, de dolgoztunk rajta" - válaszolt arra a kérdésre, hogy elégedett lett-e autójával a második szabadedzés végére. "Az első és a második gyakorlás között néhány változtatást végeztünk és talán a pályával történt valami, de az egyensúlyt sokkal nehezebb volt megtalálni. A gumik és a beállítás számára megterhelő ez a pálya, ezért itt talán még fontosabb, hogy tiszta péntekünk legyen. Ha itt nem tölthetünk elég időt a pályán, az kihat önbizalmunkra, onnan pedig nagyon nehéz visszatérni, így jó volt egy problémamentes pénteki nap - remélhetőleg a továbbiakban is hasonlóra számíthatunk."




Hamilton célja mindig a pole-pozíció megszerzése és úgy érzi, a szingapúri pályán még fontosabb az első rajtkockából indulni, mivel előzni szinte alig lehet itt.

"Nagyon, nagyon fontos a rajt szempontjából ez, a jobb oldalról mindig kedvezőbb indulni és lehetetlen előzni. Nagyon fontos az élre állni, ez a cél. Jó érzéseim vannak a hétvégével kapcsolatban, de Nico is nagyon gyors, valamint a Red Bullok és a Ferrari is erősnek tűnik, de saját munkánkra kell koncentrálni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: