DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel motorcsere miatt kihagyhatja a második edzést

Sebastian Vettel balszerencse-sorozata Szingapúrban is folytatódott, a német ugyanis az első F1-es edzés leintése után motorhiba miatt kénytelen volt leparkolni autóját a pálya szélén.

A négyszeres világbajnok már eddig sem kételkedett benne, hogy a gyorsan fogyó erőforrás-elemei miatt hamarosan rajtbüntetés vár rá, hiszen a belsőégésű motorból már az ötödiket használja idén, a továbbiak behelyezése pedig már nem történhet meg büntetlenül.

 

Éppen ez az egység hibásodott meg most is a német Red Bulljában, amiről a csapat rövid vizsgálat után megállapította, hogy cserére szorul. Az istálló azonban gyorsan hozzátette, egyébként sem a most tönkrement motort akarták Vettel autójában hagyni a versenyre, a német Auto Motor und Sportnak pedig azt is elmondták, hogy nem egy hatodik, eddig még nem használt egységet helyeznek be pilótájuk autójába.

 



Ehelyett Vettelt azt a még jó állapotban lévő motort kapja meg, ami az Olasz Nagydíj során is dübörgött autójában, ezzel elkerüli, hogy a tíz rajthelyes büntetést éppen Szingapúrban kelljen letöltenie, amely pályán nem túl könnyű az előrejutás.

 

A német lap viszont azt valószínűsíti, az időigényes motorcsere miatt Vettel aligha fog már pályára lépni a második szabadedzésen, így ideálisnak nem mondható felkészülés után kell készülnie a hétvége szombati napjára.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: