DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Megmentőre várva: A Sauber nyitott egy új tulajdonosra

A Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn hangsúlyozta, hogy a Sauber ezen a néven szeretne ott lenni a jövő évi F1-es mezőnyben, de ez nem jelenti azt, hogy ne fogadna örömmel egy új többségi tulajdonost.

Bernie Ecclestone a háromautós szabály bevezetése kapcsán három megszűnő csapatról beszélt, melyek egyike a Sauber lehet, akik a csapat története során példátlan módon még pontot sem szereztek az idén, és bevallottan hatalmas anyagi gondokkal küzdenek. Monisha Kaltenbornnak fel is tették a nagy kérdést: ki tudja-e jelenteni teljes biztonsággal, hogy jövőre is a rajtrácson lesznek. A válasz így hangzott:



 

"Terveink szerint jövőre is a rajtrácson leszünk Sauber néven" - mondta a svájci csapatvezető, aki a sportágban szereplő csapatok nehéz anyagi körülményeiről is beszélt: "Kemény dolog ez, és az is marad egy darabig, annak ellenére, hogy sok minden nem változik jövőre, és az idei fejlesztéseinket hasznosíthatjuk majd. De ezt követően sem fog csökkenni, továbbra is kihívást jelent majd."



 



 

Kaltenborn arról nem akart nyilatkozni, hogy valóban kikerült-e a képből Lawrence Stroll, a kanadai milliárdos, aki a hírek szerint fel akarta vásárolni a csapatot, és ha igen, miért. Azt viszont elmondta, hogy a svájci istálló továbbra is nyitott lehet egy új többségi tulajdonos érkezésére:



 

"Mindig is azt mondtuk, hogy a mai Formula-1-ben erőteljes partnerre van szükséged ahhoz, hogy versenyképes legyél. Szóval nyitottak vagyunk erre, ha a megfelelő partner érkezik, és ez jó lesz a csapat számára. Nem újdonság ez a számunkra, a múltban Peter Sauberen kívül más többségi tulajdonosaink is voltak, mint például a Credit Suisse és a Red Bull."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: