DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

2015-ben eltörölhetik a dupla pontos szezonzárót

Az F1-es nagyfőnök Bernie Ecclestone Szingapúrban kijelentette: ha nem működik a pontduplázás Abu Dhabiban, akár törölhetik is a szabályt.

Az elmúlt évek egyik legvitatottabb újításaként az idei szezonzárón egyedülálló módon dupla pontokért zajlik majd a küzdelem, bár a Mercedes pilótáinak szoros csatája miatt talán nem is lenne rá szükség. Bernie Ecclestone szerint jövőre sem, minden attól függ, beválik-e majd a rendszer.

 

"Először az utolsó három versenyen szerettem volna dupla pontokat" - nyilatkozta 83 éves üzletember. "Erre aztán mindenki azt mondta, őrültség, így maradt az utolsó verseny. Nem tudom, hogy be fog-e válni, ha esetleg mégsem, akkor elképzelhető, hogy jövőre megszüntetjük. Bernie nem felejtette el megdícsérni Közel-Kelet Monacóját sem. "Igazi unikum, gyönyörű látvány. Mindig vissza fogunk térni."

 

A múlt hétvégén lezajlott Formula E-szezonnyitó sem kerülte el a figyelmét, amit az újításokra kicsit ferde szemmel néző Ecclestone így jellemzett: " Teljesen más széria, kicsit olyan, mint a Red Bull Air Race. Jó verseny volt, jó a körítés, de egyáltalán nem olyan, mint a Formula 1."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: