DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Egykori világbajnok segíti az ítélethozatalt Szingapúrban

Az egykori F1-es világbajnok, Alan Jones segíti majd a versenybírók munkáját a ma kezdődő szingapúri versenyhétvégén.

A pilótatapasztalattal rendelkező versenybíró szerepét a ma kezdődő szingapúri versenyhétvégén Alan Jones tölti be, aki karrierje legnagyobb sikerét 1980-ban érte el, amikor a Williams csapattal világbajnoki címet szerzett - ez volt a legendás istálló első egyéni bajnoksága. Jones számos csapatnál megfordult karrierje során, Lord Hesketh legendás istállóját követően két legendás pilóta, Graham Hill és John Surtees alkalmazásában is állt, majd a Shadow-tól érkezett a Williamshez.



 



 

Ezt követően karrierje leszállóágba került, és két kiscsapatnál vállalt szerepet: előbb az Arrowsnál, majd a Haas Lolánál (melynek természetesen nincs köze a két év múlva érkező Haas csapathoz). Az ausztrál összesen 116 futamon állt rajthoz az F1-ben, s emellett számos más sorozatban is elindult, hazája GT-bajnokságát meg is nyerte.



 

Jones ötödször tölti be ezt a pozíciót, először a drámai Koreai Nagydíjon segítette a versenybírók munkáját, legutóbb az idei spanyolországi futamon vállalt szerepet. Partnerei Lars österlind, az FIA Világtanács tagja, illetve a Svéd Automobil Szövetség tiszteletbeli elnöke, valamint Roger Peart, az FIA Versenypálya Bizottságának elnöke lesznek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: