DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Bottas célja a harmadik hely

Valtteri Bottas beismerte, nem adja fel annak lehetőségét, hogy megszerezze a F1-es világbajnokság egyéni pontversenyének harmadik helyét - és bízik benne, tud nyerni egy futamot a hátralévő hat versenyből.

A finn pilóta kimagasló szezont teljesít a Williamsszel, elhalványítja csapattársát, a tapasztaltabb Felipe Massát. Bottas már négy dobogós helyezést szerzett és annak ellenére, hogy a hátralévő pályák nem fekszenek majd az FW36-nak, a finn pilóta bízik benne, elérheti célját a szezonban.

"Úgy érzem, esélyünk van néhány jó eredmény elérésére" - mondta el a finn a Szingapúri Nagydíj előtt. "Elméletileg ez a pálya nem lesz annyira jó nekünk, mint az elmúlt néhány verseny, de a Hungaroringen sikerült jó időmérő edzést teljesíteni, bár a verseny nem volt könnyű, néhány dolog nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna. Azt hiszem még sok pontot szerezhetünk és ha van célunk, akkor az első öt az. Ha lehetőség lesz dobogós helyezésért harcolni, akkor megpróbálkozunk vele..."

Bottas eredményeivel a negyedik helyen áll az egyéni pontversenyben, de annak ellenére, hogy az első háromba kerülnie nehéz lesz, a finnt ezt nem állítja meg.

"Daniel (Ricciardo) kicsit messze van, de még sok verseny van hátra és még elérhető a harmadik hely. Az utolsó versenyen dupla pontokat osztanak, így sok pontot lehet még begyűjteni. Nagyszerű lenne, de azt hiszem, a fő cél számunkra, hogy a csapatok között megszerezzük a harmadik helyet és számomra a negyedik hely a minimum - szeretnék Fernando (Alonso) előtt maradni!"




Az idei évben a GP3 korábbi bajnoka kétszer állhatott a dobogó második fokára és arra vágyik, hogy az első hely is meglegyen.

"Még hat verseny van, így hat lehetőségem van arra, hogy a legfelső fokra állhaj. Soha nem lehet tudni, mi történik a versenyen, lesznek még fejlesztéseink, talán már a következő versenyen. Ha sikerült több sebességet kihozni az autóból és egy kicsit több szerencsénk lesz, akkor azt hiszem, elérhető a futamgyőzelem is."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: