DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo: Nem gond, hogy nincs csapatutasítás

Daniel Ricciardo számára nem jelent problémát, hogy az F1-es Red Bull csapat nem alkalmaz csapatutasítást és saját erejéből kell megküzdenie csapattársával, Sebastian Vettellel.

Ricciardo hátránya 72 pont a világbajnokságot vezető Rosberggel szemben, de mivel az idei évben Abu Dhabiban dupla pontokat osztanak, az ausztrál pilótának jó esélye lehet, ha a Mercedes ismét hibázik. A Red Bull nem alkalmazott csapatutasítást Vettel és Webber között 2010-ben, de akkor mindkét pilóta esélyes volt a bajnoki címre. Az idei évben Vettel és Ricciardo között 60 pont a különbség.

Ricciardo Belgium után beismerte, nyitott arra, hogy a csapatutasításról egyeztessenek, de most közölte, sokkal jobb az a helyzet, amikor ő és Vettel egymás ellen versenyezhetnek.

Arról, hogy csalódott-e a Red Bull döntése miatt, Ricciardo elmondta: "Egyszerre igen és nem, ez nem hangzik valami magabiztosan, de szeretnék nem erre építeni. Szeretnék például Seb előtt végezni és nem abban bízni, hogy félrehúzódik. Ez még éhesebbé tesz arra, hogy az élre kerüljek és nincs szükségem csapatutasításra. Ez nem Sebastian, vagy a csapat ellen szól, egyszerűen ez van. És ami korrekt, az korrekt. Azt hiszem, még egészen korai az idő, mivel egészen nagy a hátrányunk. Úgy érzem, mindkettőnknek egy kis szerencsére van szükség a sikerhez, nemcsak csapatutasításra."

 





Miközben Ricciardo már három futamot megnyert az idei évben, Vettel csak kétszer állhatott dobogóra. A változatos teljesítményük ellenére Ricciardo úgy érzi, csapattársával nem változott kapcsolatuk.

"Seb és én ugyanúgy viselkedünk, mint januárban, februárban. Nem mondom azt, hogy ő megváltozott; eddig a legjobbat hoztam ki belőle és ő nem neheztel rám. Még mindig nagyon tisztelettudó, minden győzelmem után odajött és gratulált, vagy egy üzenetet küldött nekem és úgy gratulált. Ez nem változott és én is tisztelem őt ezért; csapattársként nem is lehetne többet kapni."

Ricciardo szerint Vettel sokat szenvedett már az idei évben, de arra számít, csapattársa a szezon hátralévő részében már versenyképes formát mutat.

"Nem hiszem, hogy annyira szenved, mint azt sokan gondolják. Az elmúlt három versenyhétvége időmérő edzésén jobban teljesített nálam, így nyilvánvalóan jó úton halad. Úgy érzem, vasárnapjaim, versenyteljesítményem, meglepően jó volt. Azt hiszem, az elmúlt néhány versenyen a gumikezelés már jól sikerült; jobban tudtam rájuk figyelni. Ami a tiszta sebességet illeti, már sikerült Sebastiannak felvenni a sebességet és ahogy látható volt, megszorongatott engem az utóbbi néhány időmérő edzésen. Innentől kezdve már nem kell feltenni a kérdést; kinek kell ki előtt lennie."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: