DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel: Minden helyzetből lehet tanulni

Komoly nehézségekbe ütközött a négyszeres F1-es világbajnok Sebastian Vettel az idei évben, hiszen a versenyképes csapattárs mellett autója hibáival is meg kell küzdenie. Az elmúlt évek dominanciáját követően úgy érzi, az idei szezon is jelentős tapasztalatokkal gazdagította.

Amíg Daniel Ricciardo három győzelmet aratott az idei szezonban, addig a német klasszis folymatosan problémákba ütközik, és még Fortuna istennő sem igazán fogadta kegyeibe. Ennek ellenére úgy érzi, hogy egy ilyen szenvedős évben is meg lehet találni a pozitívumokat, és az üldözőboly csatáiból tanultakat a jövőben javára fordíthatja.

 

"Természetesen a győzelmet részesítem előnyben, és még arról sem tettem le, hogy idén felérjek a dobogó tetejére" - válaszolta Vettel arra a kérdésre, hogy feladta-e 2014-es győzelmi álmait. "Nem szeretem, ha legyőznek, és sajnos idén többször is előfordult, de ez is a sport része, mi több, hozzátartozik az életünkhöz. Minden győzelemből lehet valamit elraktározni, de ha hátrébb kerülünk a mezőnyben, az is értékes tapasztalatokkal gazdagíthat. Nagyon sokat tanultunk ebben az évben, de a magabiztosságunk kulcs a győztes útra való visszatéréshez."

 





A német az átigazolási piac pletykáinak állandó résztvevője volt az utóbbi időszakban, legtöbben Ferrari-vörösben látják a 2015-ös rajtrácson. Belgiumban elutasította a mclarenes szerződésről szóló spekulációkat, és elmondása szerint ez azóta sem változott. "Az emberek másak, de a kérdés mindig változatlan maradt. Ugyanazt tudom mondani amit már néhány héttel ezelőtt is: sok tennivalónk van a Red Bullnál, és biztosak lehetnek benne, hogy visszatérünk az élre."

 

"Szerződésem van, és semmi sem változott. A kapcsolatom a csapattal nagyon különleges, hiszen 12 éves korom óta támogatnak, és azóta a csapat logója virít a sisakomon. Akkor még nem lehetett tudni, hogy későb saját csapatuk lesz az F1-ben, ráadásul kettő egyszerre, és én sem tudhattam, hogy mindkettőnél lehetőséget kapok majd. Lehetetlen megjósolni a jövőt is, de nagyon szoros a kapcsolatunk, ami semmit nem változott az elmúlt időszakban, és úgy néz ki, nem is nagyon fog a jövőben."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: