DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

További korlátozások lépnek életbe?

A F1-et irányító Bernie Ecclestone jelezte, elképzelhető, további szabálymódosítások lépnek életbe annak érdekében, hogy a pilótákat még keményebb munkára késztessék.

A hétvégi Szingapúri Nagydíjtól kezdve a Formula-1-es csapatok nem adhatnak át bizonyos információkat a pilótáknak a csapatrádión és a pit boardon. Bernie Ecclestone támogatta a döntést és úgy érzi, hogy a telemetriai adatokkal kapcsolatban is szigorításra van szükség:

"Igen, én voltam az, aki a javaslatot felvetette" - mondta el Ecclestone azon a rendezvényen, amelyen bejelentették, hogy a Johnnie Walker lesz a Formula-1 hivatalos whisky márkája. "Azt hiszem, egyik pilóta sem örült a rádiózásnak. Most örülnek, hogy ez megszűnik. Ők vezetik az autókat, tudniuk kell mi a helytelen, vagy a helyes. Nincs szükségük arra, hogy a bokszutca faláról valaki elmondja nekik, hogy mit csináljanak."

 




Arról, hogy további szigorítások is életbe léphetnek-e - esetlegesen betiltják-e az élő telemetriai adatok fogadását is - Ecclestone így válaszolt: "Igen. A szabályok szerint a pilótáknak az autót segítség nélkül kell vezetniük. Eddig támogatást kaptak ebben - és még mindig segítséget nyújtanak nekik. De ha még sikerül is ezt a hajót a parthoz vezetni, hogy úgy mondjam, még akkor is sok olyan segítség áll rendelkezésükre, amit nem kellene, hogy megkapjanak."

 

Az FIA csütörtökön találkozik a csapatokkal Szingapúrban, a betiltás hatását elemzik ki és a rádióhasználat bizonyos nehézségeit tisztázzák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: