DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz: Nagyon kiborultunk a történeteken

A ralis legenda Carlos Sainz elmondása szerint nehezen vették tudomásul, hogy Max Verstappen elütötte fiát az F1-es bemutatkozás lehetőségétől.

Néhány hónapig úgy tűnt, hogy Carlos Sainz Jr. lesz a befutó a Toro Rosso megüresedő ülésére, hiszen a Red Bull neveltjeként remekül kezdte az idei WSR-szezont, és a vele kapcsolatos nyilatkozatok is igen pozitívak voltak. A Red Bull azonban mindenáron meg akarta szerezni az ifjú Max Verstappent a Mercedes orra elől, így olyan ajánlatot tettek le elé, amit nem lehetett visszautasítani: jövőre, mindössze 17 esztendősen debütálhat a Toro Rossónál a holland tehetség.



 



 

Sainz ezzel hoppon maradt, ami sokakat meglepett, természetesen így volt ezzel édesapja, a legendás raliversenyző, az idősebb Carlos Sainz is. "Nagyon kiborultunk a dolgon, de nem hagytuk el magunkat" - mondta az idősebb Sainz, aki szerint teljesen természetes, hogy fia a Red Bull programjának része marad:



 

"A Red Bull versenyzője még sosem nyerte meg a Renault-világsorozatot, szóval elképesztő lett volna, ha idén magára hagyják azt a versenyzőt, aki ezt eléri" - mondta Sainz, akinek fia két fordulóval, azaz négy versennyel a vége előtt vezeti ugyan a bajnokságot, ám honfitársa, Roberto Merhi lőtávolságban van hozzá képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: