DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Szmog Szingapúr felett

Szokatlan időjárási jelenség nehezítheti meg az F1 hétvégi nagydíját: nagy mennyiségű ködpára telepedett Szingapúr városára, amelyet indonéziai erdőtüzek váltottak ki.

Hétfőn hajnalban pedig a légszennyezés egészségtelen szintet ért el. A helyi The Straits Times lap írása alapján a levegőben égett szagot lehet érezni. A hatóságok a krónikus légzőszervi és szívbetegeknek azt javasolták, ne végezzenek megerőltető tevékenységet a szabadban.

 

A helyzet a Szingapúri Nagydíj szervezőiben is aggályokat vetett fel. "Szorosan együttműködünk a hatóságokkal. Két olyan forgatókönyvre gondolok, amely rossz hatással lehet a versenyzésre: vagy a látási viszonyok lesznek túl gyengék a versenyzők számára, vagy az emberek egészsége kerül veszélybe" - nyilatkozta egy szóvivő a német Speed Weeknek.

 



A hírek szerint az elmúlt 24 órában a légszennyezés mértéke csökkent, a széljárás megváltozott, és egy kiadós eső is segített megtisztítani a levegőt.

 

Az utóbbi időben a szomszédos Szumátra (Indonézia) erdőtüzei miatt több alkalommal is hasonló jelenséggel kellett szembenézniük Szingapúr lakóinak. Nyár elején egy időben mintegy 400 indonéziai erdőtűz szennyezte a miniállom levegőjét. Egészségtelen szintet legutóbb áprilisban ért el a szennyezettség mértéke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: