DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Wolff: Úttörő, amit csinálunk

Toto Wolff úgy érzi, hogy úttörő jelentőségű az, hogy szabadon hagyják az F1-es bajnoki címért küzdeni két versenyzőjüket, Hamiltont és Rosberget.

A Mercedes-vezér Toto Wolff mostanában nem tud úgy nyilatkozni, hogy ne kerüljön szóba két versenyzőjének az elmúlt időben kissé eldurvuló párharca. Az osztrák csapatvezető ezúttal a Mirrornak nyilatkozott Hamilton és Rosberg küzdelméről, és arról az egyaránt sokat dicsért és kritizált döntésről, hogy szabadon engedik a két pilótát versenyezni. Wolff elmondta, hogy annak ellenére sem fognak ezen változtatni, hogy tudják, hogy követtek el hibákat is:



 

"Nagyon intenzív a harc, úttörő jelentőségű, hogy így hagyjuk őket küzdeni" - mondta Wolff. "Ennélfogva szükségszerű volt, hogy hibákat is elkövessünk. Azt hiszem, ennek így kell lennie, csak az a kérdés, hogy politikus módon elhallgatod, vagy nyíltan kifejezed frusztrációdat" - utalt vissza Wolff a Belgiumot követő kemény hangvételű nyilatkozatokra.



 



 

"Nem tudom, melyik lett volna jobb, de nem is számít, hiszen ha elbukjuk a két bajnokságot ezzel az autóval, az bukást jelent. Nevetségessé válnánk, jogosan. Ha viszont nyerünk, az emberek arra emlékeznek majd, hogy voltak nehéz helyzeteink, de valószínűleg jól kezeltük őket" - mondta Wolff, akit emellett arról is megkérdeztek, hogy bukhatta el Hamilton egymás után hétszer a pole-t idén Monacótól Spáig:



 

"Ha megnézzük Lewis karrierjét - és ez nem a válasz, csak hangosan gondolkodom -, a dráma és a dicsőség mindig szorosan együtt járt az esetében. Nem tudom, miért van ez így, de az idei év is ilyen: dráma és dicsőség. Nagyon szorosan egymás mellett."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: