DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz: Maradok a Red Bullnál

A Formula Renault 3.5 bajnokságban élen álló Carlos Sainz Junior közölte, jövőjét is a Red Bullnál képzeli el, annak ellenére, hogy 2015-re nem kapott Formula-1-es ülést.

A spanyol pilótáról úgy tartották, a következő olyan versenyző lehet, aki a Toro Rossónál üléshez jut a Formula-1-ben, de az energiaitalt gyártó vállalat Jean-Eric Vergne helyére a Formula-3 újoncát, Max Verstappent ültette, ezzel Sainz reményei véget is értek.

Azonban egy héttel azt követően, hogy Verstappen szerződtetését bejelentették, a Red Bull autósportért felelős vezetői találkoztak Sainz-cal Ausztriában és a 20 éves pilóta elmondta, a megbeszélés jól sikerült.

"Pozitívum, hogy legalább találkozhattam belük és közölték, szeretnének segíteni nekem a jövőben is és szeretnék, ha a Red Bull család tagja maradnék. Ez azt jelenti, hogy továbbra is van bennem valami különleges. Szeretnének megtartani. Nem tudom, hogy milyen pozícióban, vagy milyen feladatkörben, de sok önbizalmat ad nekem, hogy nem rúgtak ki. Ez megkönnyebbülés és úgy érzem, tudok még nekik nyújtani valamit."




Sainz a hétvégén ült újra autóba, a Formula Renault 3.5 nyári szünete után Magyarországon folytatódtak a küzdelmek.

"Nyilvánvalóan nem volt egy könnyű nyaram" - tette hozzá Sainz. "Amikor egy ilyen hírt kapsz, azt nehéz feldolgozni" - hivatkozott Verstappen szerződtetésére. "Habár a döntés nem jól alakult számomra - mert a célom az volt, hogy jövőre a Formula-1-ben legyek - , de hálás vagyok a Red Bullnak azért, amit tettek értem. Nem sok embernek adatik meg az a lehetőség, ami nekem. A Red Bull nélkül nem harcolhatnék a Formula Renault 3.5 bajnokságban. Úgy éreztem, teljesen készen állok a jövő évi bemutatkozásra a Formula-1-ben. Soha nem voltam ennyire magabiztos és felkészült a Formula-1-be. DE a Red Bull hozott minden döntést pályafutásomban és most így döntöttek, ezt el kell fogadnom."

A spanyol pilóta lehet az első Red Bull támogatását élvező versenyző, aki Formula Renault 3.5 bajnoki címet szerez és beismerte, furcsa helyzet állna elő, amennyiben bajnoki címet szerezne és nem tudna a Formula-1-be kerülni.

"A jelenre koncentrálok és a bajnoki címért küzdök. Ha szeretném, hogy egy másik ajtó kinyíljon, ahhoz itt kell nyernem. Arra koncentrálok, hogy bajnok legyek és mindenkit meglepjek munkámmal."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: