DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Massa: A Williams befoghatja a Red Bullt

A brazil Felipe Massa úgy érzi, megerősödött azzal, hogy az idei évben első dobogós helyezését megszerezte Olaszországban és bízik benne, Williams csapata képes lesz befogni a Red Bullt a konstruktőri bajnokságban.

Massa a szezon elején érkezett a Williamshez - nyolc év ferraris szolgálat után - és Monzában harmadik lett, eredményének köszönhetően a grove-i csapat megelőzte a Ferrarit a konstruktőri bajnokságban.

A Williams 177 megszerzett ponttal a harmadik a konstruktőri bajnokságban, 15 egységgel előzi meg a Ferrarit és 95-tel van elmaradva a Red Bull mögött hat futammal a szezon vége előtt.

A Mercedes előnye nagy, de Massa bízik benne, hogy sikerül még pontszámait gyarapítani és csapattársának, Valtteri Bottasnak segítségével folytatni tudják a vadászatot az újjáéledő Williams csapatnál.

"Az a terv, hogy minden versenyen csökkentjük hátrányunkat... még a Red Bull is utolérhető, de soha nem lehet tudni" - nyilatkozta a brazil. "A Formula-1-ben minden gyorsan megváltozhat, két, vagy három versenyen. A helyzet más. Talán lehetőségünk van a második helyért harcolni. Azt hiszem a munka, amelyet az idei évben végzünk nagyon jó. Így más sokat javulhatunk a szezon második felében és a jövő évben."




A következő, kanyargós és hosszú szingapúri utcai pálya a meleg és párás időben az egyik legkeményebb verseny lehet Massa és a Williams számára. A csapat fejlesztésekkel készül a hétvégére, de a brazil pilóta tudja, a gyors monzai pálya sokkal jobban feküdt nekik.

"Monza fantasztikus verseny volt számunkra. Sikerült a dobogós helyet megszerezni, amely nagyszerű volt. A harmadik és negyedik helyen végezünk. Megelőztük a Ferrarit a konstruktőri bajnokságban, a harmadik helyre kerültünk, úgy érzem, nagyon fontos verseny volt ez számunkra. Fantasztikus volt újra dobogóra állni. Remélem a legtöbb versenyen dobogósok leszünk. Úgy gondolom, Szingapúr mindig nehéz verseny, más pálya. Nem a legjobb számunkra. Remélem jók, versenyképesek leszünk és bízom benne, újra a dobogós helyért harcolhatunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: