DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ricciardo: Segítség nélkül mind a falnak fogunk menni

Egyelőre a versenyzők sem tudják, hogy mi vár rájuk az autóban a rádiókommunikációt korlátozó új szabály mellett, ám Daniel Ricciardo most még próbálja elviccelni a helyzetet.

Az új előírás azt a célt szolgálja, hogy a versenyzők kevésbé függjenek a bokszból érkező információktól, és maguk próbáljanak alkalmazkodni a körülményekhez, ennek megfelelően állítva a beállításokon a kormányon lévő kapcsolók segítségével. Egyes vélemények szerint látható különbségeket okozhat majd a pilóták között, hogy egyesek jobban, míg mások kevésbé tudnak majd boldogulni rádiós segítség nélkül.

 

"Mindannyian rossz felé fogunk kanyarodni és a falban kötünk ki" - fogalmazott egy nagy mosoly kíséretében ironikusan Ricciardo, amikor Szingapúrban arról kérdezték, szerinte hogyan változtatja majd meg a pilóták életét a szabály.

 



Nico Rosberg eközben úgy gondolja, neki kedvezhetnek a változások, hiszen mindig is érdekelte, hogy az egyes beállítások milyen célt szolgálnak autójában. "Mivel eddig is végiggondoltam, hogy mit miért csinálok, ezért könnyebben megtanulhatom az új dolgokat, mint azok, akik automatikusan csak azt teszik, amit a bokszból üzennek nekik" - vélekedett a német, akinek akár a Lewis Hamiltonnal való bajnoki csatájába is döntő fontosságú lehet, hogy mostantól melyikük hogyan tudja majd átlátni a helyzetet az autóban.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: