DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kobayashi vezeti a Caterhamet Szingapúrban is

Dacára az elmúlt hét során felmerülő helyettesek seregének, mégis Kamui Kobayashi versenyez majd a Szingapúri Nagydíjon a Caterham színeiben.

A csapat ma kiadott futamelőzetesében Marcus Ericsson mellett Kobayashi szólal meg, ami arra enged következtetni, hogy ezúttal is a szezon elején kihirdetett pilótafelállásával vág neki a csapat a hétvégének.

 

Kobayashi sorsa azóta kérdéses a csapatnál, hogy júliusban megtörtént a tulajdonosváltás, aminek során Manfredi Ravetto, Colin Kolles és az azóta már le is köszönő Christijan Albers vette át az irányítást.

 

Eddig egy futamot volt kénytelen kihagyni a 28 éves japán, Spában ugyanis Andre Lotterer kapott lehetőséget, de azóta is annyi helyettes neve merült fel, hogy már-már úgy tűnik, a Caterham vonzóbb csapat a pilóták számára, mint a Ferrari vagy az idén domináns Mercedes. A jelentkezők között ott van Carlos Sainz Jr., a szuperlicenszével bajlódó Roberto Merhi, a szerepvállalását azóta már cáfoló Andrea Caldarelli és az Orosz Nagydíjra esélyes Roman Ruszinov is - na és persze Lotterert sem szabad végleg kihúzni az egyenletből.

 



Ebből a nagy kavalkádból végül Monzához hasonlóan ismét Kobayashira esett a választás, bár a további futamok felállása még mindig nyitott, és a japán szereplése még a két hét múlva sorra kerülő hazai futamán nem garantált.

 

"Mindig szeretek a Szingapúri Nagydíjra jönni, hiszen az éjszakai verseny és az ünnepi hangulat a szezon egyik fénypontjává teszi ezt a hétvégét" - idézi Kobayashi szavait a Caterham közleménye. "Olaszországban sikerült a legközelebbi riválisunk előtt végezni, így egy újabb kemény csatára készülök. Érdekes lesz látni, hogy a frissítésekkel érkező autónk mire lesz képes a Marina Bay utcai pályáján - az ilyen helyszíneken bármi megtörténhet, ezért ügyelnünk kell arra, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: