DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A Ferrari immár bevallottan a 2015-ös évre koncentrál

Pat Fry, a Ferrari mérnökigazgatója közölte, hogy a csapat a versenyhétvégéken élesben teszteli majd a 2015-re szánt megoldásokat.

A Ferrari mostantól kezdve már a jövő évi autóra koncentrál, miután az idei szezon csalódást keltően alakul a maranellóiak számára. Az istálló jelenleg csak a negyedik helyen áll az összetettben, míg Fernando Alonso csak az ötödik pozíciót foglalja el Rosberg és Hamilton, valamint az idény két ifjú sztárja, Ricciardo és Bottas mögött. A Scuderia ezzel mondhatni hivatalosan is feladta a 2014-es szezont, és a hátralévő versenyeken az az elsődleges cél, hogy minél jobban felkészüljenek a jövő évre.



 

"A szezonnak ebben a szakaszában a fókusz egyre inkább a következő évi autó felé tolódik el a gyárban" - nyilatkozta Pat Fry mérnökigazgató. "Sokat tanulhatunk a pályán zajló tesztekből, ezért bizonyos kipróbálásra szánt alkatrészeket és egyéb fejlesztéseket teszünk fel az F14T-re, ami hozzásegíthet minket ahhoz, hogy jobban megértsük a dolgokat az új szezon előtt" - mondta a brit szakember, aki emellett arról is beszélt, mennyiben más Szingapúr, mint az előző két helyszín:



 



 

"Az előző két futamot alacsony leszorítóerős pályákon futottuk, most viszont egy teljesen másmilyen helyszínre érkezünk. Ezen az utcai pályán, mely Monacóhoz hasonlít, nagyon nagy leszorítóerőre van szükség" - mondta Fry, majd hozzátette: "Monza kemény hétvége volt a számunkra, de továbbra is nyomni fogjuk, és azon leszünk, hogy a legjobbat hozzuk ki a meglévő csomagból."



 

"Bár ez egy éjszakai futam, így is igen magas, harminc fok körüli hőmérséklet várható. Ennek következtében a motor és az ERS hűtőrendszere igen magas lesz. A pályán gyakori a fékezés, ami ennek a rendszernek is komoly terhelést jelent, különösen az első fékek esetében."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: