DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kvjat félt, hogy hamar kikerül a Red Bull programjából

Az első versenye után Helmut Marko ráijesztett, így Danyiil Kvjat tudta, hogy javítania kell teljesítményén, ha a csapat kötelékében akar maradni. Az orosz pilóta visszapillantott a kezdetekre, és mesélt egy jelenlegi, mostanáig titkolt hobbijáról is.

Köztudott, hogy a Red Bull juniorprogramját vezető Helmut Marko nem bánik kesztyűs kézzel a fiatal tehetségekkel, és több példát is láthattunk már arra, hogy egyes kiválasztottjaik rövid időn belül, akár pár hónap után lapátra kerültek. A Toro Rosso újonca számára ugyan végül minden jól alakult, de elmondása szerint a kezdetekben nagyon is tartott attól, hogy számára is idő előtt véget érhet ez a különleges lehetőség.

 

"A legnehezebb pillanatokat akkor éltem át vele, amikor az első versenyemet teljesítettem a Red Bull juniorprogramjának tagjaként - kaptam ugyanis néhány figyelmeztetést!" - mesélte Kvjat az F1Racingnek. "Nehezen tudtam alkalmazkodni egy nagy autóhoz [a Formula BMW-hez] a gokartozás után. A silverstone-i verseny után közölte velem, hogy egy kicsit lassú voltam. Muszáj volt jobban odatennem magam, máskülönben már nem lettem volna sokáig a program részese. A következő hétvégén a 4. helyen végeztem csapattársam, Carlos Sainz Jr. előtt, amivel már nem volt gond. Ám Marko olyan ember, aki akkor is szól, ha szép munkát végzünk, és akkor is, ha valamit rosszul csinálunk. Ezt a tulajdonságát pedig értékelnem kellene, nem kritizálni."

 



A brit lap munkatársai Hockenheimben kiszúrták a 20 éves oroszt, amint a csapata garázsában ugrókötelezik, de akkor arra kérte őket, ne készítsenek róla fotót. Most azonban a titkos hobbit felfedve mégis rákérdeztek, hogy honnan jött ez a szokás. Több versenyzőnek is vannak hasonló rituáléi, amelyek segítségével a futamra hangolják magukat - Nico Rosberg például hagyományosan egy focilabdával játszadozik ilyenkor.

 

"Egyre jobban belejövök, szóval már egy lábbal is tudok ugrálni elég hosszú ideig" - dicsekedett Kvjat. "Jó kis torna, és szeretem csinálni az időmérők és a versenyek előtt. Ez felgyorsítja a szívverésem, ami segít a koncentrációban. Pyry [Salmela, a trénere] javasolta."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: