DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Marko: Vettel a Red Bull egyik legdrágább darabja

A Formula-1-gyel foglalkozó média tegnap óta egy elsőre vadnak tűnő feltételezéstől, Fernando Alonso és Sebastian Vettel helycseréjétől hangos. Erre reagált Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója.

Az érintettek természetesen rögtön cáfolták a feltételezést, hogy 2015-ben már egymás csapatában fognak versenyezni, így Vettel a Ferrariban - amely az elmúlt években, amikor a Red Bull még a csúcson volt, jelentett rendszeres témát. "Ebben semmi új nincs. Szerződésem van a Red Bull-lal, és boldognak érzem magam, ahol vagyok" - mondta Vettel.

 

A négyszeres bajnok szerződése 2016 végén jár le, a hírek szerint csapata pedig a későbbiekben a jelenleginél csekélyebb fizetéssel akarja kibővíteni a kontraktust. A ferraris pletyka alapja ez lehet - ugyanakkor a Hondával felszerelkezett McLaren is szeretné tekintélyes összegért elcsábítani a németet. Vettelnek további kellemetlenséget okoz, hogy míg korábban biztos nyerő helyzetben volt a Red Bullnál, idén versenyről versenyre alulmarad új csapattársával, Daniel Ricciardóval szemben. Vettel fizetéscsökkentésével a csapat szándéka az lehet, hogy a két versenyző keresete közötti hatalmas eltérést egyenlítse ki.

 



"Alonso biztosan nem lesz a Red Bullnál" - tagadta a legújabb pletykát Helmut Marko is. Érdemes kiemelni, hogy nem úgy fogalmazott: Vettel nem hagyja el a csapatot. Azt viszont hangsúlyozta, mennyire különleges fontosságú számukra világbajnokuk. "Vettel úr az egyik legdrágább darabunk."

 

"Mi pedig nem tudjuk kihozni a legtöbbet belőle, ami rossz. Nem lehet, hogy képtelenek vagyunk kiaknázni a legértékesebb emberünk lehetőségeit amiatt, hogy nem adjuk meg neki a legjobb autót."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: