DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton és Rosberg kapcsolata gyorsan alakult át

A Mercedes csapattársaira, Nico Rosbergre és Lewis Hamiltonra békésnek jóindulattal sem nevezhető kapcsolat jellemző. Főnökük, Toto Wolff arról beszélt, hogyan változott meg minden.

A két versenyző már gyerekkora óta jól ismeri egymást, a gokartos időszakban még csapattársak is voltak, aztán egy év különbséggel a Formula-1-be jutottak. Rosberg a Williams, Hamilton a McLaren csapatnál töltött el hosszabb éveket. Eközben a sportág rajongói jó barátokként ismerték meg őket: a két versenyző is boldog volt, amikor kiderült, hogy 2013-tól együtt versenyezhetnek a Mercedesnél. Az idei szezonban azonban, amikor mindketten a bajnoki címért harcolnak, minden megváltozott.

 

"Átalakult, mondjuk úgy, egy csaknem baráti kapcsolatból indult a szezon elején, ez jutott el egy nagyon heves pillanatig, ahol már-már azt gondoljuk, két ellenség harcol a világbajnoki címért" - írta le kettejük viszonyát a BBC-nek Toto Wolff. "Ez egy tanulási folyamat is. Ezek a fiúk ahhoz igazították az életüket, hogy a legfontosabb számukra a bajnokság megnyerése legyen a Formula-1-ben."

 



"És ide értünk - ugyanabban az autóban ülnek, egymás ellen harcolnak a kupáért, és egyikük nyerni fog, a másik pedig veszíteni. Ez egy új tapasztalat számukra, egy meglehetősen nehéz tapasztalat." Kettejük rivalizálása Wolffot és az egész csapatot többször nehéz helyzetbe hozta: a legnagyobb példa erre Spa, amikor a két versenyző ütközött, Hamilton pedig kiesett a futamból.

 

"Nagyon heves, és új területeket fedezünk fel azzal, hogy hagyjuk a fiúkat versenyezni. Szinte kötelező hibákat vétenünk. Lehetünk politikusak, vagy kifejezhetjük a csalódottságunkat. Nem tudom, melyik a helyes, de tulajdonképpen nem is számít, mert ha egy ilyen autóval elveszítjük a két bajnoki címet, megbuktunk. Nevetség tárgyai leszünk, és jogosan."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: