DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Jövő héten bejelenthetik a Vettel-Alonso cserét?

A Sky Sports Italia szerint a háttérben már minden a helyére került, és a jövő héten bejelenthetik az elmúlt évek talán legnagyobb szenzációját okozó átigazolását: Alonso a Red Bullhoz, Vettel a Ferrarihoz?

Olasz sajtóértesülések szerint közeleg az idei pilótapiac első igazán nagy durranása: a Sky Sports olasz kiadása arról számolt be, hogy lassan az utolsó részlet is a helyére kerül egy olyan átigazolással kapcsolatban, mely tulajdonképpen senkit nem érhet váratlanul, mégis óriási szenzáció lehet, ha bejelentik: Sebastian Vettel és Fernando Alonso helyet cserélhet egymással. A Sky Sports állítása szerint a Szingapúri Nagydíjat követő napokban jelenthetik be az elmúlt évek talán legnagyobb átigazolási hírét.



 

Az előzmények alapján persze azt mondhatjuk, hogy az egész nem a semmiből jött - már amennyiben valóban bekövetkezik. Alonsót már tavaly is szóba hozták a Red Bull csapatával, igaz, akkor még nem Sebastian Vettel helyett, hanem mellé érkezett volna a spanyolok kétszeres bajnoka. Azt pedig régóta mondhatni tényként kezeli a sajtó, hogy a négyszeres bajnok német előbb vagy utóbb a Ferrarinál köthet ki.



 



 

Esetleges távozásuk jelenlegi csapatuktól egyaránt szóba került az elmúlt időszakban: Alonso esetében ezt az elmúlt évek sikertelensége motiválhatja, Vettel esetében pedig az, hogy a négy világbajnoki cím után új csapattársa simán veri őt, s úgy tűnik, hogy a Red Bull már inkább Ricciardóra épít, mintsem rá. A célállomás azonban a korábbi hírek szerint a McLaren lett volna mindkettejük esetében, akik bevallottan szerettek volna legalább egy sztárt szerződtetni 2015-re.



 

Ha a helycsere megvalósul, annak a wokingi csapat lehet a legnagyobb vesztese, hiszen ebben az esetben nemcsak idén, de alighanem jövőre sem szerezheti meg egyik versenyzőt sem, hiszen aligha fogja bármelyikük egy év után elhagyni új csapatát. Az egyetlen lehetséges célpont Lewis Hamilton maradhat, aki egyelőre nem hosszabbította meg szerződését 2015. utánra a Mercedesszel. Wokingban biztosan érdeklődve figyelik, hogy alakul Rosberg és Hamilton csatája...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: