DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kobayashi: A szezon egy hatalmas csalódás volt

Az egy év kihagyás után Formula-1-be visszatérő Kamui Kobayashit tapasztalata miatt igazolta le a Caterham csapat - de az istálló tulajdonosváltása elég volt ahhoz, hogy a japán rövid idő alatt kegyvesztetté váljon, akinek sejtelme sincs, hány futamon ülhet még autóba a szezon hátralevő részében.

Már rögtön a vezetőség cseréje után felmerült, hogy a WSR éllovasa, Carlos Sainz Jr. érkezik a csapathoz, s beszéltek arról is, hogy ha Adrian Sutilnak mennie kell a Saubertől, a sötétzöld istálló fogja befogadni.

 

Ezek végül meghiúsultak, a Belga Nagydíjon azonban Andre Lotterer elfoglalta Kobayashi ülését, az Olasz Nagydíjon pedig Roberto Merhit indította volna a csapat, de mivel ő nem kapott szuperlicenszet, szükségmegoldásként a japán vezetett a pályán. Hogy mennyire mellékszereplőként tekintenek főnökei Kobayashira, jól mutatja, hogy azóta még Andrea Caldarelli és Roman Ruszinov neve is felmerült lehetőségként - habár egyikük sem gondolja reálisnak saját esélyeit.

 



"Ilyen az élet, ilyen a Formula-1. Ez alól nem lehet kibújni" - mondta Kobayashi egy keserű hangvételű interjúban a gpupdate.comnak. Kobayashi korábbi nyilatkozatából úgy tűnt ki, ismét ő vezetheti a CT05-öt a Szingapúri Nagydíjon. Ezúttal kevésbé hangzott optimistának. "Nem tudom" - fogalmazott, nem csak Szingapúrra, hanem a többi hátralevő versenyre is célozva. "Hatalmas csalódás volt ez a szezon. Az elejétől fogva tudtam, hogy nehéz lesz, de ez különösen kemény."

 

A hírekbe a lehetséges jelöltekkel rendszeresen bekerülő Caterham jelenleg a mezőny leggyengébb csapata. Ők és a Sauber nem szereztek eddig egyetlen pontot sem, a svájci gárda két 11. helyet ért el, a Caterham azonban csak egyet a kiesésekkel tűzdelt Monacóban Marcus Ericsson révén, jelenlegi teljesítményük alapján pedig hasonlóra nincs igazán esélyük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: