DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ericsson: 15 év múlva talán én is szobrot kapok Svédországban

Marcus Ericsson, aki a hétvégén szülőfalujától néhány kilométerre bemutatózhatott, hosszú Formula-1-es karrierről és komoly megbecsülésről álmodik.

Bár nagyon nehezen alakult az idei éve, és nem sok embert tudott arról meggyőzni, hogy helye van a Formula-1-ben, Marcus Ericsson mégis úgy gondolja, hogy hosszú időn át a mezőny tagja maradhat. Az 1991 óta első svédként az F1-be érkező Ericsson a minap egy orebrói F1-es bemutatón járt, a városban, ahol szobor emlékezik meg minden idők talán legnagyobb svéd pilótájáról, Ronnie Petersonról.



 

"Sok nagy nevet ismerek erről a környékről" - mondta Ericsson Orebróban a Reutersnek. "Ronnie Peterson, a ralis Stig Blomqvist, és sokan mások túraautóból és egyéb kategóriákból. Huszonhárom év telt el azóta, hogy utoljára egy svéd versenyző szerepelt a Formula-1-ben, így lenyűgöző dolog számomra, hogy én lehetek a következő. Rengeteg svéd rajongó van a pályákon, ebben a tekintetben remek ez az év!"



 



 

Ericsson azt is elmondta, hogy nem zavarja az a kavarodás, ami jelenleg körülveszi a Caterhamet: "Hogy őszinte legyek, amikor az autóban vagy, amikor a versenyhétvégékre készülsz, annyira koncentrálsz, hogy nem is gondolkodsz ilyesmin. Nem befolyásolja a teljesítményem ez a dolog" - mondta a svéd, aki hosszú F1-es karrierről álmodik:



 

"A bemutatkozó évem az F1-ben határozottan kemény, de azért rendben van. A célom az, hogy sok éven át az F1-ben maradjak, jelenleg ezen dolgozunk" - mondta, majd mosolyogva hozzátette: "Tizenöt év múlva már az én szobrom is itt áll majd!"

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: