DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Heidfeld: Az F1 a csúcs, de a Formula E is erős

A hétvégén a győzelem esélyét az utolsó kanyarban önhibáján kívül elveszítő Nick Heidfeld a Formula E-sorozatról, és annak az F1-hez való viszonyáról beszélt.

A hétvégén rajtolt el az FIA új elektromos szériája, a Formula E, mely egyelőre határozottan pozitív visszajelzéseket kapott. Néhány héttel ezelőtt Sebastian Vettel viszont azon véleményének adott hangot, hogy az egész sorozat úgy, ahogy van, nem érdekli őt. Az új szériában remekül bemutatkozó, ám az utolsó kanyarban óriásit bukó Nick Heidfeld, aki még a BMW-s korszakból közelről ismeri Vettelt, így nyilatkozott a négyszeres világbajnok szavairól:



 

"Kedvelem Sebastiant, nem tudom, milyen kontextusban mondta ezt. De úgy gondolom, hogy a Formula E jelenleg még nem versenghet a Formula-1-gyel, és nem is törekszik erre. A koncepció egészen más. A sorozat léte akkor nyer igazolást, ha végiggondoljuk, hogy fejlődik az elektromos meghajtás, és a gyártók érdeklődése ez iránt" - mondta a bő évtizedes F1-es karrierje befejeződése óta a WEC-ben szereplő német.



 



 

"Majd meglátjuk, mennyire lesz sikeres a sorozat. Azt hiszem, jelenleg a Formula-1 is a negatív szalagcímekkel küzd, de ettől függetlenül ez a motorsport csúcsa, és ez sokáig így is lesz. De ez nem jelenti azt, hogy mellette ne lehetne más is" - mondta Heidfeld, aki az autók teljesítményéről is beszélt, ami egyelőre közelebb áll az F3-ashoz, mint az F1-eshez.



 

"Az F1-gyel összehasonlítva szerény a teljesítmény" - mondta a német. "Kevesebb mint 300 lóerő tartozik az időmérőn a 900 kilogrammos autóhoz, a Michelin-abroncsok pedig nem slickek, így lassabbak, cserébe viszont nedves és száraz pályán is használhatóak. De végül is ezek hagyományos együléses autók, melyeket mindig nehéz a határon vezetni. A másik okot, ami miatt úgy döntöttem, hogy elindulok itt, az ellenfelek jelentik. A versenyzőket tekintve nem kell szégyenkeznünk az F1 előtt sem."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: