DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Már kövezik a Ferrari fiataljának F1-be vezető útját?

A Ferrari versenyzői akadémiájának 15 éves tagja, Lance Stroll hétvégén Vallelungában biztosította be az olasz Formula-4-es bajnokság címét. Több mint kétszer annyi pont áll neve mellett, mint a második helyezettnek.

Stroll korábban gokarttal ért el kiemelkedő eredményeket a tengerentúlon és Olaszországban, az elmúlt években pedig a világ- és Európa-bajnokságon is részt vett. Ilyen háttérrel váltott idén együlésesekre, a patinás csapat támogatásával az újonnan elindított olasz Formula-4-es bajnokságra. Stroll dominálta az új kategóriát, 15 versenyből 7-et megnyert - a "Championship" értékelésben ez 10 győzelmet jelentett - így lehet, hogy már két fordulóval, azaz hat versennyel a szezon vége előtt bebiztosította a bajnoki címet Vallelungában.

 

A Prema Powerteam versenyzője mindhárom futamon maximális pontot gyűjtött, így 302-re növelte egységei számát, míg legközelebbi riválisa, Andrea Russo csupán 153-nál tart. Ez behozhatatlan előny.

 



Ráadásul az ifjú pilóta nem törekedett a biztosra, harcias stílusban koronázta meg első formaautós szezonját. "A csapattársam, Brendon Maisano vezette a versenyt, de keményen támadtam őt, mert győzelemmel akartam megszerezni a bajnoki címet. Sikerült megelőznöm őt és nyernem, ami nagy elégedettséggel tölt el" - büszkélkedett Stroll a harmadik verseny után.

 

A Ferrari fiatal pártfogoltjának neve nem véletlenül ismerős. Édesapja Lawrence Stroll, az a kanadai milliárdos, akit a közelmúltban szóba hoztak a Sauber felvásárlásával kapcsolatban. Az idősebb Stroll már megkaparintotta azt a Prema csapatot, ahol Lance jelenleg is versenyez - az istálló a Formula-3-as Európa-bajnokságon is fontos tényezőnek számít, a 2014-es éllovas, Esteban Ocon velük versenyez, ez lehet az ifjabb Stoll karrierjének következő állomása. A pletykák szerint pedig apja a Saubert is azért szerezné meg, hogy Lance néhány év múlva a királykategóriában debütálhasson, hasonlóan zsenge életkorban, mint jövőre Max Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: