DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A csapatok szerint nincsenek rendben az F1 jegyárai

A világbajnokságon résztvevő alakulatok nagy erőket fordítanak arra, hogy növeljék a Formula-1 népszerűségét. Az egyik sarkalatos pont a közösségi média, egy újabb találkozón pedig a magas jegyárak miatti aggodalmukat nyilvánították ki Bernie Ecclestone-nak. Erről beszélt Toto Wolff a Mercedestől.

A versenyek szervezői nehezen megoldható helyzetben vannak: a magas jegyárak miatt egyre többen döntenek úgy, nem látogatnak ki személyesen a nagydíjhétvégékre, ugyanakkor csökkenteni sem tudják a belépők költségét, mivel a Formula-1 menedzsmentje, amelynek élén Bernie Ecclestone áll, rendkívül magas jogdíjakat kér a rendezésért. Ez újabb problémát szül - eltűnhetnek azok a tradicionális helyszínek a versenynaptárból, amelyek nem rendelkeznek olyan erős pénzügyi háttérrel, mint némelyik új jelentkező, ahogyan a Monza körüli, azóta elcsendesedő mizéria mutatja.

 

"Bátorkodtunk beszélni a jegyárakról, és a hagyományos versenypályák hatásáról és fontosságáról is beszéltünk, amilyen Spa, Monza vagy Hockenheim" - beszélt Wolff a csapatok és Ecclestone közötti találkozóról. "Az ilyen helyszíneknek a versenynaptár részének kell maradniuk. Ez egy globális sport."

 



"Szükség van arra, hogy távolra is elutazzunk, és új területeket, új országokat hódítsunk meg, ez mindig is így volt, de azt gondolom, egészen egyértelmű, mit kell tenni ahhoz, hogy a hagyományos versenyek lelátói is tele legyenek, mint Hockenheimben és Monzában."

 

Nem olyan régen Ron Dennis beszélt arról, a Formula-1 csapatainak dolga, hogy változtassanak a lefelé ívelő érdeklődésen. Ő is szót ejtett arról, egyes pályák látogatottsága aggasztó. "Hogyan lehet az, hogy Silverstone-ban és Ausztriában abszolút teltház van, azután pedig rögtön Németországban csak a felét töltik meg?" - tette fel a kérdést a McLaren főnöke. A Magyar Nagydíjat is visszaesés jellemezte, bár nem annyira drasztikus, mint a hockenheimi versenyt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: