DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bianchi egyelőre nem tudja, hol versenyez majd 2015-ben

A Ferrari ifjú növendéke, Jules Bianchi egyelőre nem tudja, hol versenyez jövőre, jelenlegi csapata, a Marussia viszont szívesen megtartaná a történetük egyetlen pontjait szerző pilótát.

A Ferrari pilótanevelő akadémiájának jelenleg legmagasabban jegyzett tagja, Jules Bianchi második évét tölti a Marussiánál, s bár kitűnő teljesítményt nyújt, és olyan dolgokat ért el az orosz kiscsapat színeiben, mint korábban senki, jövője mégis bizonytalan. A francia versenyző az Autosport orosz kiadásának nyilatkozott erről a hétvégén a Hungaroringen, ahová a sorozat korábbi ezüstérmese azért látogatott el, hogy megtekintse a WSR magyarországi fordulójának eseményeit:



 

"Fogalmam sincs, hol leszek jövőre. Szeretném tudni, de jelenleg semmi sem biztos. Megpróbáljuk a legjobb opciót megtalálni, de egyelőre szeretnék csakis a fennmaradó versenyekre koncentrálni" - mondta Bianchi, aki a Ferrari ülésének elsőszámú várományosa lenne abban az esetben, ha a jelenlegi versenyzők valamelyike távozna a csapattól - csakhogy erre valószínűleg nem kerül sor az idei évet követően.



 



 

A Marussia úgy tűnik, hogy szívesen megtartaná Bianchit abban az esetben, ha a Ferrarinak nincsenek vele más tervei. "Nyilvánvaló, hogy nagyon elégedettek vagyunk Jules munkájával, és persze szeretnénk megtartani őt 2015-re. De ha a Ferrarinak szüksége van rá, természetesen hozzájuk tartozik. Szeretünk a Ferrari-családdal dolgozni, nagyon jó a kapcsolatunk velük. A versenyzőkkel már most tárgyalunk, de csak decemberben lesz bejelentés, ha sikerül" - mondta John Booth csapatfőnök.



 

A kérdés már csak az, hogy Bianchi elégedett lenne-e egy újabb, a mezőny végén folytatott küzdelemmel telő évvel, illetve hogy a Ferrarinak milyen tervei vannak vele. És persze azt se feledjük, hogy a Marussia kiscsapat, s ilyenformán egészen váratlan dolgok is megtörténhetnek, elég csak a Rossi-Chilton ügyre gondolnunk, vagy Kobayashi kálváriájára a rivális Caterhamnél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: