DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Antonio Felix da Costa feladta a Formula-1-es álmot

A tavaly a Toro Rosso ülésére pályázó, de végül hoppon maradó da Costa feladta a reményt, hogy bekerülhet a Formula-1-be.

Tavaly ilyentájt még úgy tűnt, hogy Antonio Felix da Costa befutó lehet a Toro Rosso egyik ülésére, ám a Red Bull végül máshogy döntött, és a GP3 bajnokát, Danyill Kvjatot ültette az autóba, aki azóta már megszolgálta a bizalmat. Azóta Helmut Markóék egy ennél is sokkal merészebb döntést hoztak, amikor Max Verstappent szerződtették, aminek következtében Carlos Sainz hoppon maradt - bár, mint kiderült, még da Costa is reménykedett abban, hogy üléshez juthat a kisbikáknál.



 

"A szezon elején még reménykedtem, hogy bejuthatok az F1-be" - mondta a portugál a Speed Weeknek. "Bár még csak 23 vagyok, kissé fiatal egy álom feladásához, el kellett döntenem, hogy mire akarok koncentrálni. Ez pedig a DTM lesz" - mondta a portugál, aki a német túraautó-bajnokságban is a Red Bull támogatását élvezi, ám túlzott sikereknek egyelőre nem örvendhetett idén.



 



 

"Nagyon élvezem a DTM-et a kezdetektől fogva, szóval úgy döntöttek, hogy erre fogok koncentrálni. Ha még tíz évet itt tölthetnék, elégedett lennék, ez a célom" - mondta Da Costa, aki azt is leszögezte, hogy nem esik nehezére látni, ahogy Kvjat és Verstappen őelőtte jut el az F1-be: "Max nagyon-nagyon jó versenyzők, 16 évesen én nem érhettem volna el annyi dolgot, mint ő. Egyértelmű, hogy egy különleges tehetség."



 

"Egyúttal viszont nagyon sajnálom Carlos Sainzt, akit a Red Bull készített fel, és most készen állna arra, hogy belépjen a királykategóriába. Remélem, hogy megkapja az esélyt, s így Max és Carlos is a mezőnyben lesz jövőre" - mondta da Costa, aki a DTM mellett a Formula E-ben is szerepel az idei évben, de a szezonnyitót ki kellett hagynia a két sorozat ütközése miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: