DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sir Jackie Stewartot köszöntötték

A hétvégén rendezett Goodwood Revival legfontosabb alakja a háromszoros világbajnok Sir Jackie Stewart volt, akit egykori főnöke, versenytársai és utódai azon a versenypályán köszöntöttek fel, mely 50 évvel ezelőtt fordulópontot hozott a Repülő Skót karrierjében.

Csodálatos köszöntést kapott a háromszoros világbajnok Sir Jackie Stewart Goodwoodban, ahol a múlt és jelen nagyságai, így például Sir Stirling Moss, John Surtees vagy Mark Webber jelenlétében sorakozott fel 24 egykori versenyautója a rajtrácsra. Az esemény házigazdája, Lord March azt idézte fel, hogy nagyapja, Richmond kilencedik hercege milyen korán felismerte Stewart tehetségét, s azt bizonygatta neki, hogy világbajnok lesz.



 



 

Az autók ezt követően elindultak, a sort Stewart vezette a Cosworth-motorral szerelt Tyrrell 006-ossal, mellyel 1973-ban világbajnok lett. Őt követte Surtess saját csapata Lola T70-esével, melyhez hasonlót vezetett csapatában Stewart még 1965-ben. A helyszín miatt különös jelentőséggel bírt a Formula-3-as Cooper-BMC, mellyel Stewart először megvillanthatta tehetségét egy teszten - éppen Goodwoodban, éppen 50 évvel ezelőtt



 



 

"A Goodwood Revival az év egyik legnagyszerűbb eseménye, hatalmas megtiszteltetés, hogy így köszöntött Lord March" - nyilatkozta Stewart. "Itt vezettem először együléses autót ötven évvel ezelőtt, ami megváltoztatta a karrierem" - mondta a repülő skót, akinek ünnepségén legendás csapatfőnökéről, Ken Tyrrellről is megemlékeztek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: