DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen: Az F1 után? Talán rali és egy kis NASCAR

Kimi Raikkönen az F1Racingnek adott interjújában többek közt arról is beszélt, hogy képzeli el jövőjét a következő években, és az F1 után: a finn szeretne új dolgokat kipróbálni.

Az F1Racing legfrissebb számában interjút készített Kimi Raikkönennel, melyben a finn versenyző jövője is szóba került. Amikor megkérdezték tőle, mit szól ahhoz, hogy a német sajtó a távozásáról ír, a Jégember a tőle megszokott laza stílusban reagált: "Nem ez az első alkalom, ilyen-olyan okokból minden évben megírják ezt. Azt mondják, nincs meg a kellő motivációd, vagy hogy átigazolsz, vagy hogy ki fognak rúgni."



 

"Azt írnak le, amit le akarnak írni" - folytatta Raikkönen. "Minden sztori mögött van egy ember, egyetlenegy, és ami az eszébe jut, azt meg is írja. Én magam sosem olvasom őket, és nem is tudok németül!" - zárta rövidre a témát a finn, akinek ezt követően feltették a kérdést, hogy akkor végül is marad-e a Ferrarinál. Különös módon Raikkönen erre nem határozott igennel felelt:



 



 

"Szerződésem van. Tudom, korábban is szerződésem volt, mégis elhagytam a Ferrarit, szóval nem ígérhetek semmit. Nem tudhatod, mi fog történni a következő fél évben, de biztos vagyok benne, hogy jövőre is az F1-ben leszek. Az élet azonban gyorsan változhat..." - mondta a finn, akit később, az interjú zárásaként arról kérdeztek, mit akar csinálni, amikor végül befejezi F1-es karrierjét:



 

"Nem tudom, már sok dolgot kipróbáltam. Élveztem a ralit, mivel nehéz, és nagyon más jellegű. Szeretnék még más dolgokat csinálni a szórakozás kedvéért, és persze megpróbálni fejlődni ezekben. Talán egy kis NASCAR... Nem tudtam, milyen lesz, de nagyon élveztem, mivel teljesen más, mint a rali és az F1. Nincsenek igazi terveim, megpróbálok majd a lehető legjobban teljesíteni az idén és jövőre. Hogy ez utóbbi lesz-e az utolsó évem, nem tudom, talán még lehet pár évem. Remélem, hogy jövőre újra a bajnoki címért harcolhatunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: